MijnHuisPast van start in Deurne

11 feb 2021 - Volgens Gerrit van den Heuvel van KBO-Kring Deurne is het van belang dat ouderen zich meer bewust worden over hoe zij op een comfortabele en veilige manier langer thuis kunnen blijven wonen.

Om deze groep van tips en adviezen te voorzien is vanaf deze maand deze website www.mijnhuispast.nl/deurne te raadplegen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Woning of Tips op deze website.

Advies aan huis

Naast deze handige informatie en tips komen geschoolde woonadviseurs (als de coronamaatregelen versoepeld zijn) op huisbezoek en geven gratis advies. De wooncheck duurt maximaal anderhalf uur. Aan de hand van een checklist wordt de woning van binnen en buiten nagelopen. Na ongeveer drie weken ontvangen bewoners een persoonlijk rapport met de bevindingen van de woonadviseur. “Je ziet dat je daarna met andere ogen naar je woning kijkt” Het is daarna aan de bewoners zelf wat ze met het advies willen doen. 

Op tijd aanpakken

Ook de LEVgroep houdt zich al langer bezig met het informeren van ouderen. Tijdens huisbezoeken komen vaak ook wensen rondom de woning naar voren. Patty van Rooy vult aan: Het is verstandig om al vroeg na te denken over aanpassingen in huis, dus ook voor de 50-jarigen. Het gebeurt regelmatig dat mensen in die leeftijdscategorie een ander huis kopen. Ze zijn dan nog fit en denken soms onvoldoende na over de toekomst. Terwijl dat juist het moment is om al dingen in huis aan te pakken. 

Op de foto van links naar rechts ziet u het team van woonadviseurs voor inwoners van gemeente Deurne: Peter Stevens, Ger Meulendijks Gerrit van den Heuvel (coördinator woonadviezen), Piet van den Berg (foto: Marius van Deursen).

Gerelateerde berichten

Nieuwe woonadviseur Jan van Haandel

Informatiemiddag Veilig en Energiezuinig wonen verplaatst naar eind januari

Vrijwilliger gezocht!

Ouderen in Deurne kunnen langer veilig thuis wonen met gratis wooncheck

MijnHuisPast voortvarend aan de slag met voorlichting

In het nieuws

Rookmelders in woningen per 1 juli 2022 verplicht