Antislip-tegels

Een hoogglans of geglazuurde vloertegel is heel mooi om te zien, maar is vaak te glad.

In sommige situaties is het raadzaam om antislip-tegels te gebruiken. Bijvoorbeeld bij gebruik in ‘natte’ ruimtes in zoals in uw keuken of badkamer.

De R-waarde of antislipwaarde of stroefheid is de waarde die wordt gegeven aan een vloertegel om zo duidelijk te maken welk gripniveau de tegel heeft. Deze waardes lopen uiteen van 8 tot en met 13, waarbij 8 de laagste waarde is. De R staat voor “rutschremmend” ofwel antislip.

Als u veiligheid voorop stelt in een (vernieuwde) badkamer, dan zijn antislip tegels een must. Zeker als de badkamer gebruikt wordt door mindervalide personen.

Overweegt u een betegelde inloop-douchecabine? Dan raden wij zeker antislip-tegels aan. Een vloer die nat wordt, is al gladder, maar bedenkt u eens hoe glad dit wordt door bijvoorbeeld shampoo of zelfs huidolie?

Er zijn diverse tegelmerken die antislip-tegels in hun assortiment hebben. Deze vloertegels zijn verkrijgbaar in zowel een vlakke uitvoering als een reliëf uitvoering. U kunt er dus voor kiezen om alleen de inloopdouche met een reliëftegel (antislip) te betegelen en de rest van de badkamer met dezelfde vloertegel, maar dan in de vlakke uitvoering.

Gerelateerde aanpassingen

Antislip-spray

Antislip-mat of -stickers

Thermostaatkraan

Bediening kraan op afstand

Sensorkraan wastafel

Doucheglijstang met handgreep

Douchezitje

Badopstapje en badsteun

Badplank