Traplift

Traplopen is een uitdagende bezigheid. U gebruikt spieren, pezen en gewrichten, maar ook zicht en evenwicht. Niet altijd is het even vanzelfsprekend dat dit u goed afgaat, zeker niet als u wat ouder wordt.

En dat kan zeer onhandig zijn als u niet gelijkvloers of op de benedenverdieping woont. Met een traplift beweegt u zich veilig van de ene verdieping naar de andere en hoeft u niet te verhuizen.

Trapliften zijn zeer geavanceerde hulpmiddelen en zijn volledig gericht op uw veiligheid. Zo moet een traplift aan strenge eisen voldoen voordat deze verkocht mag worden. De belangrijkste veiligheidsmaatregelen zoals startblokkering, klembeveiliging, een veiligheidsgordel, een veilige rail en een noodstop zitten verwerkt in elke traplift.

Koopt u een tweedehands traplift dan moet u ervoor zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen goed worden nagelopen door de installateur. Naast de standaard veiligheidsopties zijn er vaak ook nog extra mogelijkheden waarvoor u kunt kiezen. Denk hierbij aan een meedraaiende stoel zodat u makkelijk op en af kunt stappen


Gerelateerde aanpassingen

Tweede trapleuning

Trapspilbeugel

Wandbeugels

Antislip-strips of vloerbedekking

Traphulp - halve treden

Traphulp - meebewegende beugel