Stapelkit

Een wasmachine en wasdroger nemen veel ruimte in. Stapelen is dan de beste manier om ruimte te besparen. Maar waar moet u rekening mee houden als u ze op elkaar stapelt?

Erop of eronder

Zet altijd de wasdroger op de wasmachine, niet andersom! De wasmachine is zwaarder door de betonnen elementen in de wasmachine die ervoor zorgen dat deze op zijn plek blijft staan als hij gaat centrifugeren.

Zorg ten tweede altijd dat alles waterpas staat, anders gaat de wasmachine stuiteren en de wasdroger kan daar in het ergste geval door gaan wankelen en er misschien af vallen. Bovendien is de wasmachine een stuk stiller als deze helemaal waterpas is gezet.

Als de wasmachine van het zelfde merk (en type) is als de wasdroger, kunt u van datzelfde merk vaak een stapelkit aanschaffen die deze twee apparaten veilig verbindt. In sommige stapelkits zit een extra functie: een uitschuifbaar plateau voor het opvouwen van het schone wasgoed. 

Er zijn ook universele stapelkits op de markt. Ook wanneer de droger van een ander merk is dan de wasmachine, kunt u deze stapelkit gebruiken. Deze stapelkit heeft een uitschuifbaar plateau en een spanband voor extra veiligheid.

Gerelateerde aanpassingen

Wasmachine- of wasdrogerverhoger

Wasmachine- of wasdrogerkast