Woonkamer

In de woonkamer brengt u overdag de meeste tijd door. Is uw woonkamer veilig en comfortabel? Met deze aanpassingen woont u prettiger en verkleint u de kans op vallen.

Een comfortabele en veilige woonkamer

Een fijne stoel waaruit je gemakkelijk opstaat, heldere en sfeervolle verlichting, goede verwarming en ventilatie daar heb je veel plezier van. Tegenwoordig zijn er handige afstandsbedieningen waarmee u de verlichting, de (rol)gordijnen, of de bovenlichtjes bedient. Zeker als u wat minder gemakkelijk beweegt geeft dit veel gemak.

Hoe is uw woonkamer ingericht? Heeft u veel meubels en staan ze dicht op elkaar? Dat is minder handig als u een rollator gebruikt. Misschien kunt u de kamer anders indelen, zodat u meer bewegingsruimte heeft. Soms is het handig om bepaalde meubels weg te doen, maar een dressoir of tafel kan ook dienst doen als steuntje als u door de kamer loopt. 

Denk dus goed na over uw looproutes. Controleer of uw meubels stabiel staan. Ze mogen niet schuiven of kantelen als u erop steunt of er tegenaan leunt. Heeft u losse kleedjes op de vloer liggen? Helaas vergroten ze het risico op vallen. Haal ze dus liever weg.

Mogelijke aanpassingen

Automatische bediening gordijnen

Relaxstoel of sta-op-stoel

Raamopener met afstandsbediening