Toiletverhoger

Wanneer u moeite heeft met het veilig opstaan en zitten op het toilet kunt u als tijdelijke oplossing het bestaande toilet van een toiletverhoger voorzien. U kunt de toiletverhoger op elke gewone wc plaatsen. Hij is gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen.

Toiletverhogers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De meest comfortabele hoogte voor de WC-bril ligt tussen 46 en 52 cm.

Wie langere tijd op het toilet moet zitten, kan baat hebben bij een zachte, verhoogde toiletzitting. Door deze losse zitting wordt de zithoogte met circa 10 cm vergroot. Dit vergemakkelijkt het gaan zitten en opstaan.

Is sprake van een meer langdurige situatie, dat is een verhoogd toilet een beter alternatief.

Welke toiletverhoger dan kiezen? Waar op te letten?

Gebruikersgewicht:

Licht of zwaar, voor iedereen is er een toiletverhoger. Als u wat forser bent, kijk dan eens naar een extra brede toiletverhoger. Het inschatten van uw gewicht is niet alleen belangrijk indien u overgewicht heeft, maar ook als u slank bent. Als u bijvoorbeeld erg mager bent dan kan een harde toiletverhoger vervelend zijn om op te zitten. Een zachte verhoger is dan een stuk comfortabeler en toch hygiënisch.  Als u gevoelig bent voor doorligplekken is een zachte toiletzitting een aanrader.

Hoogte:

Toiletverhogers zijn er in allerlei hoogtes. Van 2 cm tot wel 15 cm. Meet goed op hoe hoog uw toilet is en hoever u uw knieën kunt buigen om lekker te kunnen zitten. Te hoog: u kunt met uw voeten niet meer bij de grond. Te laag: u moet nog steeds te veel buigen. Als u twijfelt kunt u altijd de hulp van een ergotherapeut inschakelen of advies vragen aan de thuiszorg.

Armleuningen en wandbeugels:

Een handige extra toevoeging zijn armleuningen aan de toiletverhoger. Zo kunt u wat makkelijker weer opstaan. Deze armleuningen zijn niet bedoeld om met uw volledige gewicht op te steunen. Als u meer steun nodig heeft kunt u beter kiezen voor beugels die aan de wand zijn geschroefd.  Die kunt u stevig vastgrijpen als u opstaat. 

Simpel en snel een toiletverhoger in huis

Het handige van toiletverhogers is dat u ze makkelijk online kunt bestellen en niet duur zijn. U kunt toiletverhogers ook kopen bij de bouwmarkt, of hulpmiddelenwinkels in de buurt.

Gerelateerde aanpassingen

Postvanger

Brievenbus beveiliging

Wandbeugels toilet

Antislip-mat